Route 1:

De binnenstad van Dordrecht.

 

 

De historische binnenstad van Dordrecht ligt verscholen tussen machtige rivieren. Een van de mooiste delen van een ontdekkingstocht in Dordrecht is het Groothoofd, waar de Oude Maas, Noord en Merwede samenvloeien. De stad heeft in Holland lang een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied. Op de route die we voor u hebben uitgestippeld, zullen we u langs een grote hoeveelheid van deze monumenten en gebieden leiden.

 


 

Route 2:

Schapekoppen-Safari

 

 

De Schapekoppen-Safari leidt u net als Route 1 langs vele monumenten en historische gebieden.

Deze route is uitgebreider en zal u tevens langs een aantal van de meest bekende dijken van zuid-holland leiden, waarbij u een diepgaande indruk van het eiland van Dordrecht zult beleven. Verscheidene monumenten in en buiten de binnenstad zullen aan bod komen.

 


 

Route 3:

De Drechtsteden

 

 

Deze route zal u naast alle monumentale schatten die Dordrecht rijk is, ook langs vele mooie delen van de overige drechtsteden leiden. Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht bijvoorbeeld zijn rijk aan diverse mooie gebieden. De route gaat langs het dijklint met vele historische panden, denk bijvoorbeeld aan de molens van het Werelderfgoed Kinderdijk, langs de rivier met indrukwekkend uitzicht op het druk bevaren drie-rivierenpunt, door het polderlandschap, het Alblasserbos en door en langs het vele andere groen dat de Drechtsteden te bieden hebben.

 


 

Route 4:

Schapekoppen-Safari / BijBerry

 

 

Deze route heeft als begin en eindpunt bijBerryeen echte Après ski party in een echte skihut bij een echte skibaan.

Naast dit verschil in begin en eindpunt is de route gelijk aan Route 2: de Schapekoppen-Safari.


Route 10:
Veluwe-Heide & Bos

Wat zult u genieten van de Veluwe het groene hart van Nederland. (provincie Gelderland) Deze prachtige, sfeervolle bos- en heide tocht met een Trabant. Brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, uiterwaarden, bosgebieden en gezellige plaatsjes elkaar afwisselen: (Nationaal Park de Hoge Veluwe) Hulshorst (heeft een molen met de naam De Maagd) - Harderwijk - Uddel (Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch, het historische Uddelermeer met De Hunenschans) - Elspeet (Elspeeterheide is een glooiend heideveld met enkele vennen) - Vierhouten (Vierhouterbos, Het Ronde Huis, De Paasheuvel, het Verscholen Dorp) en Nunspeet. (Nunspeet is een esdorp, Nuwenspete betekent zoiets als “nieuwe ontginning”.)

Route 11: 
Veluwe-Safari

Wat zult u genieten van de Veluwe het groene hart van Nederland. (provincie Gelderland) Deze prachtige, sfeervolle bos- en heide tocht met een Trabant. Brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, uiterwaarden, bosgebieden en gezellige plaatsjes elkaar afwisselen: (Nationaal Park de Hoge Veluwe) Hulshorst (heeft een molen met de naam De Maagd) - Harderwijk - Uddel (Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch, het historische Uddelermeer met De Hunenschans) - Elspeet (Elspeeterheide is een glooiend heideveld met enkele vennen) - Vierhouten (Vierhouterbos, Het Ronde Huis, De Paasheuvel, het Verscholen Dorp) en Nunspeet. (Nunspeet is een esdorp, Nuwenspete betekent zoiets als “nieuwe ontginning”.) De stad Elburg is vooral bekend vanwege haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan. In 2012 telde de plaats Elburg 11.880 inwoners. Het voormalige buurtschap Oostendorp is inmiddels aan Elburg vastgegroeid. het Harde is een dorp op de Veluwe. In 2013 telde het Harde 6.455 inwoners. Het is een bosrijke plaats gelegen aan de A28, bekend van de militaire kazerne op de Woldberg (ook wel de "Knobbel" genoemd)

Route 15A:
Het groene Hart


Deze bijzondere toertocht door het Groene Hart van de provincie Zuid Holland, Brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, en uiterwaarden, met hun streekproducten molens, boerderijen en kaas.
Het Groene Hart is een binnen de Nederlandse Randstad gelegen relatief dunbevolkt veenweidegebied.
Binnen het Groene Hart liggen een aantal kleinere plaatsen maar ook enkele middelgrote stedelijke nederzettingen en plassen zoals Bergschenhoek, Benthuizen, Bleiswijk, Zoetermeer-Zoeterwoude -Dorp, Zuidbuurt, Berkel en Rodenrijs, Weipoortsche Vliet, Rottemeren, Zoetermeerse Plas.
Het gebied is aangewezen als Nationaal Landschap.
Het Groene Hart was na 1945 lange tijd vooral een planologisch begrip.
In 2004 is 180.824 ha door de rijksoverheid aangewezen als Nationaal Landschap.
De Hollands-Utrechtse laagvlakte is in de loop van vele eeuwen ontstaan door de groei van een dikke, natte veenlaag. Deze moerassige veengrond werd door ontwatering ten tijde van de Grote Ontginning geschikt gemaakt voor landbouw, veehouderij en het winnen van turf.